torstai 8. elokuuta 2024

Toivotun tulevaisuuden kuljeskelut Oulussa Pokkisen puistossa 15.9 ja 28.9. 2024

Pokkisen puisto

 













Kuljeskelu


Sunnuntaina 15.9. klo 14 ja/tai lauantaina 28.9. 2024 klo 14.

Kuljeskelujen aloituspaikka on Pokkisen puisto (Ojakatu 2, 90100 OuluRadisson SAS:n takana).


MITÄ?

Elämykseen osallistutaan tekemällä havaintoja kuljeskellen kaupungilla annetun ohjeistuksen mukaisesti. Toivomme osallistujia myös tallentamaan havainnot valokuvin, äänitallentein sekä tekstimuistiinpanoin (omalla älypuhelimella): Huomion kohteena on sekä fyysinen ympäristö että havaitsijan oma kokemus ja tunnetila.

Kuljeskelu on yhteinen matka kaupunkimaiseman halki, jossa osallistujat lakkaavat keskittymästä tavanomaisiin suhteisiinsa sosiaaliseen ympäristöönsä. Kuljeskelussa sallitaan ympäristön tai hetken mielijohteen johdattaa matkaa ja päästetään irti tavanomaisista liikkumisen motiiveista ja seurataan ympäristöstä nousevia impulsseja, annetaan paikkojen ja maaston vetää puoleensa ja vaikuttaa tunteisiin. Kuljeskelu opastaa näkemään epätäydellisen täydellisen maailman.

MISSÄ?
Kuljeskeluissa tutkittavat reitit kietoutuvat Oulun kaupunkikeskustaa halkovan Plaanaojan ympärille. Historiallinen puistovyöhyke muodostaa kuljeskelujen konkreettisen punaisen langan. Kuljeskelu kaupunginojan puistovyöhykkeen miljöössä inspiroi pohtimaan kaupunkikeskustan tulevaisuutta, heijastellen myös oululaisen kaupunkisuunnittelun historiallisia virtauksia ja ideoita.

EI ENNAKKOILMOITTAUMISTA!
Kuljeskelut ovat kaikille ilmaisia ja avoimia. Saavu paikalle kyseisenä ajankohtana Pokkisen puistoon.

Jalan kulkemisen hidas vauhti auttaa meitä asettautumaan maisemaan ja huomion kohteeksi tulevat niin pienet lähellä olevat yksityiskohdat kuin oma mielentila ja havaintojen laukaisemat henkilökohtaiset muistot.


KESTO?
Varaa Kuljeskeluun aikaa n. 2-2,5 tuntia alku- ja loppukeskusteluineen.

KUKA?
Kuljeskelut toteuttaa Art Hub Pikisaari ja vetäjinä ovat taiteilijat Tuomo Kangasmaa ja Minna Kangasmaa.

Lisätietoja projektista saat osoitteesta https://postikorttitulevaisuudesta.com/

sähköpostilla: info@arthubpikisaari.fi 

Tuomo kangasmaa: 050-3526220.

TERVETULOA